Nega podaljšanih las

Dolgi in lepi lasje so znak zdravja in primerne nege.

Da bi tudi vaši podaljšani naravni lasje bili videti vedno zdravi in lepi in da bi jih imeli čim dlje, sledite enostavnim navodilom za domačo nego.

Le če boste podaljšane lase negovali na primeren način, boste ohranili videz zdravih in naravnih las.

Razčesavanje

Za razčesavanje las priporočamo uporabo primerne krtače SO.CAP, saj ima posebej prirejene kratke ščetine in dolge najlonske špičke. Le s tako krtačo boste lahko normalno razčesavali vaše lase ter tudi podaljšane lase pod in med njimi.

Razčesavanje pričnite na konicah las in se nato postopoma pomikajte višje proti podaljškom.

Razčesavanje je izredno pomembno zaradi tega, ker dnevno po naravni poti izpade do 100 las (nekaterim manj, nekaterim več). Del teh las, ki izpadejo po naravni poti, je ujetih tudi v spoje, na katere so pritrjeni podaljšani lasje. Da bi preprečili vozlanje teh las, jih morate redno razčesavati, poleg tega morate na dva do tri mesece k frizerju na kontrolni pregled, da odstrani lase, ki so izpadli in se obesili na spoje. Če tega ne naredite se lahko naredijo vozli ali celo dreadi.

Nikoli ne pojdite spat z mokrimi lasmi, za spanje in šport si vedno lase spnite v čop ali kito.

Umivanje

Najprej dobro razčesite lase, nato jih poškropite s toplo vodo (priporočamo, da pri tem držite glavo nazaj in ne naprej), potem nanesite šampon, ki ne sme vsebovati olj, voskov, silikona ali sadnih kislin, zato vam priporočamo osnovno linijo SO.CAP for you.

Začnite s šamponom, ki ga nežno vtrite in rahlo vmasirajte (nikoli s krožnimi gibi) v lasišče, s čimer boste očistili tako lasišče, kot tudi spoje in nadaljujte še po celi dolžini.

Temeljito izperite in če je potrebno, ponovite.

Nega

Vsi lasje, tako vaši, kot tudi podaljšani, potrebujejo regenerator (masko), saj so naravni lasje.

Priporočamo profesionalno SO. CAP. masko, ki jo lahko uporabite vsakič, ko si umijete lase. Masko nanesite le na konice in sredino las, nikoli čez spoje. Nežno vmasirajte-ne vozlajte. Da boste masko razporedili še bolje, lahko konice las tudi nežno razčešete s krtačo. Masko pustite delovati najmanj 3 in največ 10 minut, potem temeljito izperite s toplo vodo.

Brisanje las

Po izpiranju regeneratorja (maske), lase nežno stisnite, da bo odtekla odvečna voda, nato jih zavijte v brisačo in nežno popivnajte s tapkanjem po brisači.

Izogibajte se drgnjenja las med seboj in po lasišču. Nato nežno razčesite vse s primerno krtačo. Pričnite s konicami, nato vse višje in po možnosti pri razčesavanju spodnjega dela primite skupaj v čop del, kjer je največ las spetih s keratinskimi čepki.

Sušenje in oblikovanje

Če želite doseči lep, zdrav in sijoč izgled vaših podaljšanih las, jih je po umivanju potrebno primerno posušiti.

Če jih boste pustili naravno posušiti, bodo imeli rahlo nakodran izgled in ker so predhodno že temeljito obdelani, imajo suh izgled.

Ravno zato priporočamo oblikovanje las z eno izmed naslednjih metod:
  • s fenom (s primerno, srednjo temperaturo, ne prevroče) in krtačo
  • figarom, likalnikom (ne likajte čez spoje)
  • s toplimi navijalci (z vročimi deli se ne dotikajte spojev)

Barvanje in kemične obdelave lasišča

Za barvanje narastka ali spremembo barve vaših in podaljšanih las, se napotite v frizerski salon, kjer so vam lase podaljšali, v nasprotnem primeru sami prevzemate vse reklamacije!

Barve, ki jih kupite v prosti prodaji, so namreč preveč agresivne in vam lahko poškodujejo lase in spoje.

V frizerskih salonih uporabljajo profesionalne izdelke za barvanje in negovanje las. Vaš frizer, ki vam je lase podaljšal, je strokovno usposobljen za njihovo pravilno uporabo, s katero bo vašemu lasišču nudil maksimalno zaščito pred zunanjimi vplivi in podaljšal obstojnost in brezhibno kvaliteto podaljškov.

Toplo priporočamo

Uporabljajte profesionalno osnovno linijo SO.CAP. FOR YOU.

Izpirajte lase malo dlje kot običajno, saj imate na glavi sedaj več las.

Če se vaši lasje hitro zmastijo, si redno umivajte lase, ker če pride maščoba v stik s spoji, lahko povzroči njihovo izpadanje.

Za oblikovanje frizure ne uporabljajte izdelkov, ki vsebujejo alkohol ali olja ter silikone.

Naj vam prvič po podaljševanju lase umijejo in oblikujejo v frizerskem salonu, kjer so vam lase tudi podaljšali, ker vsi frizerji ne poznajo pravilne nege podaljšanih las.

48 ur po podaljševanju si ne umivajte las in ne izvajajajte nobenih kemično agresivnih postopkov.

7-14 dni po podaljševanju pridite obvezno v salon na kontrolo, kakor tudi po poteku dveh mesecev.ČE BOSTE Z LASMI RAVNALI PO NAVODILIH,
BODO VAŠI LASJE VEDNO ČUDOVITO ZDRAVI IN LEPI.Več informacij?

Za več informacij smo vam na voljo na mobilni številki 041 669 598 ali socap@de2.si.